Öğretmenlere kapı gösterildi, Akit’in yazarına dokunulmadı

Proje Okullarında Görev Yapan Binlerce Öğretmen Norm Kadro Gerekçesiyle Görev Yerleri Değiştirildi

Kamuoyunda “proje okulları” olarak bilinen 30’dan fazla okulda görev yapan 20 binden fazla öğretmen, 8 Nisan’da görev yerlerinin “norm kadro” gerekçesiyle değiştirilmesiyle karşı karşıya kaldı. Bu durum, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin tepkisine neden oldu. Türkiye’nin köklü ve başarılı okullarından olan bu okullarda öğrenciler, ders boykotu gibi eylemlere başlayarak tepkilerini dile getirdi.

Bakanlık Geri Adım Attı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 14 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, ilan edilen listede yer alan 38 bin öğretmenden yüzde 80’inin görev sürelerinin uzatıldığını, ancak 6 bine yakın öğretmenin görev sürelerinin uzatılmadığını belirtti. Bakan Tekin, eylemlerin öğrenciler ve öğretmenler tarafından değil, “mezunlar derneği tarzından sivil toplum kuruluşu” tarafından yapıldığını ileri sürdü. Bakan Tekin’in bu açıklamalarına rağmen bakanlık, tepkilere dayanamayarak “resen atamaları” durdurdu.

Akit Yazarı Öğretmen Görevine Devam Ediyor

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen eylemler kapsamında görevden alınan 19 öğretmenden biri olan fizik öğretmeni Alparslan Aydar, Yeni Akit gazetesinde eski bir köşe yazarı olmasına rağmen görevine devam ediyor. Aydar’ın kadın haklarına karşı tavır aldığı biliniyor.

Kadın Hakları Karşıtı İfadelere Yer Veren Öğretmen

Alparslan Aydar, Yeni Akit’te 2017-2021 yılları arasında kadın haklarına karşı yazılar yazdı. Aydar’ın yazılarında, kadın haklarına karşı çıktığı ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konuları eleştirdiği biliniyor. Aydar, “İstanbul Sözleşmesi” gibi yasal düzenlemelere karşı çıkarak tartışma yarattı.

Medeniyet Kodlarımıza Uymadığı İddiası

Aydar, Türk Medeni Kanunu’nda yapılan değişikliklerle ilgili eleştirilerde bulunarak, aile yapısına dair görüşlerini dile getirdi. Aydar, nafaka uygulamasının “medeniyet kodlarımıza” uygun olmadığını savundu ve evlilik birliğini eşlerin beraber yönetmesini eleştirdi.

Related Posts

Hafta sonu sınav takvimi 5 – 6 Temmuz 2025 || Bu hafta sonu sınav var mı, ne sınavı var?

5-6 Temmuz 2025 hafta sonu sınav takvimi belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin ve adayın geleceğini şekillendirecek önemli sınavlar hafta sonu yapılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınavlarda adaylar hayatlarını belirleyecek önemli oturumlara katılım gösteriyor. Sınavlara hazırlanan adaylar için sınav saatleri, giriş belgeleri ve dikkat edilmesi gereken detaylar büyük önem taşıyor. Peki, Bu hafta sonu hangi sınavlar var, ne sınavı var? İşte hafta sonu sınav takvimi 5 – 6 Temmuz 2025!

Ertuğrul Özkök: Türkiye’nin “hafıza odası” dün Meloni İtalyası’nın “savaş odasına” girdi

Zulme, adaletsizliğe, vicdansızlığa uğrayan insanlar canhıraş biçimde evlerimizin kapısını çaldığında, tırmaladığında, uğrayan bizler “yoktuk…”

KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı Süreci Başladı

KPSS ekranı erişime açıldı, Kamu Personel Seçme Sınavı Süreci başladı, ücretler ve sınav tarihleri belli oldu. 

Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile hangi sayısal, eşit ağırlık, sözel bölümlere girilir?

Alan Yeterlilik Testi 22 Haziran’da gerçekleşiyor. AYT ile öğrenciler sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarındaki bölümleri tercih edebiliyor. Peki, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile hangi sayısal, eşit ağırlık, sözel bölümlere girilir?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?

YKS’de en erken ne zaman çıkılır? 2025 TYT, AYT ve YDT’de ilk kaç dakika çıkılmaz, erken bitiren çıkabiliyor mu?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2025 bu hafta sonu gerçekleştiriliyor. Milyonlarca öğrencinin üniversite hayallerine ulaşmak için ter dökeceği TYT, AYT ve YDT oturumlarında sınav süreleri, çıkış saatleri ve erken çıkış kuralları büyük önem taşıyor. Peki, YKS’den en erken ne zaman çıkılır? Erken bitiren adaylar sınav salonunu terk edebilir mi? YKS’de ( AYT, TYT, YDT) oturumlarını erken bitiren çıkabiliyor mu?