Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
Pasif içicilik de çok ciddi risk oluşturuyor! KOAH’ın ihmale gelmez 3 belirtisi
- Mehmet Karaman
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Dünya genelinde her 10 kişiden birini etkileyen ve her yıl yaklaşık 3 milyon kişinin hayatını…
Yeni sahtekarlar listesinde dana kıymada kanatlı et dana sucukta ise sakatat tespit edildi
- Mehmet Karaman
- 22 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Tarım Ve Orman Bakanlığı, vatandaşın sağlığı ile oynayarak pişmiş et dönerde dil, kıymada at, eşek…
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yeni liste: Dana etinde tek tırnaklı, sumakta boya, yoğurtta nişasta tespit edildi
- Mehmet Karaman
- 27 Ekim 2024
- 3 min
- 0
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yeni liste: Dana etinde tek tırnaklı, sumakta boya, yoğurtta nişasta tespit…